Beste klant,
Van harte welkom in mijn salon, ik kijk er naar uit om iedereen weer die behandeling te geven waar hij/zij naar uit heeft gekeken.
Vanaf 16-1-2022 gaat de salon weer open gesteld worden voor alle behandelingen. Aandachtspunt blijft dat Corona voorlopig niet meer weg zal gaan. Blijf thuis als u verkouden bent of andere besmettelijke gezondheids klachten heeft.Laten we zorg dragen voor elkaars veiligheid. Bij verhindering graag 24 uur van te voren doorgeven, zodat iemand anders nog ingepland kan worden op uw plaats.
Een hartelijke groet, Joke

 

Rhenen December 2019

 

Eindejaars gedicht: dichter onbekend.

 

De Stille dagen komen er aan.

Tijd om even stil te staan,

overdenken en bezinnen

afsluiten of opnieuw beginnen.

Wat te doen met wensen of dromen

dingen die jou zijn overkomen.

Laat ze zijn en laat ze achter

de ergste worden zachter

de mooiste krijgen een plaats in je hart.

Maak ieder jaar een nieuwe start.

Begin aan je oude of nieuwe dromen.

Laat het leven op je af komen.

Heb lief bewonder en geniet.

Meer dan dit leven heb je niet.

 

Bedankt dat jij er het afgelopen jaar weer was en tot ziens in 2020.

Een fijne jaarwisseling toegewenst!

Een lieve groet, Joke

 


HET VERSCHIL TUSSEN COUPEROSE EN ROSACEA

Rosacea en couperose wordt veel door elkaar gehaald vanwege een grote overeenkomst, namelijk de vaatjes op de wangen, oftewel teleangiëctastieën. Echter is de opbouw van de behandeling van deze huidaandoeningen anders. Om te kunnen bepalen welke behandeling er wordt ingezet, is het eerst belangrijk om te weten met welke huidaandoening je te maken hebt.

Couperose

Coupersose is een onschuldige huidaandoening waarbij er een toenemende aantal teleangiëctastieën te zien zijn op de wangen en de neus. Deze teleangiëctastieën herkennen we aan de rode soms blauwe kleur. De elasticiteit van deze vaatjes is verminderd waardoor de vaatjes constant open staan en de rode kleur van het bloed zichtbaar wordt. Couperose ontstaat vaak op een latere leeftijd, waarbij stress, voeding, roken en genetische aanleg een rol speelt bij het ontstaan van couperose.

Doormidddel van IPL en laser zijn deze vaatjes goed te behandelen. Waarbij IPL meerdere vaatjes tegelijk kan behandelen met 1 puls en ook de algehele roodheid in het gelaat kan aanpakken, berust de werking van een laser op het specifiek verwijderen van de vaatjes, puls bij puls. Hierbij sluit het vaatje door de warmte van de puls en ruimt het lichaam het vaatje op waardoor deze verdwijnt. De instelling van deze apparaten vraagt om veel specificatie aangezien de vaatjes niet altijd even diep of oppervlakkig liggen in de huid. Ook speelt de dikte van de epidermis een rol bij de instelling van de behandeling. Zowel bij IPL als bij de laser zal de behandeling herhaalt moeten worden voor een optimaal resultaat. Dit betekent niet dat de vaatjes niet meer terugkomen. Nieuwe vaatjes kunnen ontstaan waardoor een herhaling van de behandeling soms gewenst kan zijn.

Rosacea

Rosacea is een veelvoorkomende chronische huidontsteking waarbij de felrode kleur op de wangen en de neus gelijk opvalt. Daarnaast worden er veel teleangiëctastieën, papels en pustels gezien. Ook doet het voorhoofd en soms de kin mee. Deze aandoening wordt daarom ook weleens verward met acne en couperose. Ongeveer de helft van de mensen met rosacea heeft ook oogafwijkingen. De oogafwijkingen die bij rosacea kunnen optreden zijn vooral ontstekingen van de oogleden (blefaritis) en van het hoornvlies en het bindvlies (keratoconjunctivitis). De meest voorkomende klachten zijn droge ogen, een branderig of stekend gevoel, tranende ogen en een gevoel alsof er iets in het oog zit (gevoel van zandkorrels). Minder vaak wordt er zwelling, oftewel oedeem gezien in het gelaat.

De oorzaak van rosacea is niet helemaal bekend. Wel wordt het erger bij warmte, zonlicht, cosmetica, huidverzorgingsproducten en sommige geneesmiddelen. Geneesmiddelen die corticosteroïden (bijnierschorshormonen) bevatten kunnen rosacea veroorzaken of verergeren. Ook wordt het gebruik van suikers gezien als een trigger. Belangrijk is dat eerst de ontsteking wordt aangepakt alvorens een behandeling gestart kan worden met een laser of IPL. Vaak wordt er door de huisarts een crèmes met antibiotica, metronidazol, voorgeschreven, waarbij er meestal na 4 tot 8 weken verbetering optreedt van de ontstekingen. Wanneer dit niet het geval is wordt er een sterkere crème voorgeschreven. Hierbij mag in de tussentijd niet gestart worden met een laser op IPL behandeling, aangezien de huid lichtovergevoelig wordt. Daarnaast is het belangrijk om milde producten te gebruiken omdat de huid erg gevoelig is. Als het ontstekingscomponent afgenomen is kan er gestart worden met het behandelen van de teleangiëctastieën doormiddel van Laser en of IPL.

Een diagnose is belangrijk alvorens er gestart kan worden met een behandeling.