De hotstone massage vooral op zich een favoriete massagevorm. Geen wonder, een massage is sowieso al plezierig en de warme stenen geven nog eens een extra dimensie. De hotstone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De stenen worden opgewarmd, in een zogenaamde ‘heater’, tot 40 à 50 graden Celsius. Het lichaam wordt ingesmeerd met olie, zodat de stenen goed glijden tijdens het masseren.

Door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in de spieren, het ontgift, het voert afvalstoffen af en stimuleert tevens de orgaanfuncties en brengt het lichaam weer in balans. Het heeft een diep ontspannende werking. Hotstone massage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam. Nadat de warme stenen op het lichaam zijn gelegd, wordt er verder gemasseerd met de handen en warme etherische olie. (deze behandeling wordt niet gegeven tussen Mei-September).

Indien u niet zeker weet of u gemasseerd mag worden, vraag het aan uw huisarts. Als uw huisarts schriftelijk goedkeuring geeft is massage geen probleem.